Instagram

söndag, maj 06, 2012

Resan till Holland

För två veckor sedan packade hela kontoret ihop sig och styrde kosan till Holland för fyra dagars studieresa. Det var en välplanerad resa med intressanta besök, god mat och fantastiskt väder. Den första dagen besökte vi Floriaden, trädgårdsvärldsutställningen som hålla vart tionde år i Holland. I år ligger den i Venlo, i sydöstra delen av landet. Vi var där när de öppnade kl tio och gick runt hela dagen till stängningsdags kl sju. Jag kan verkligen rekommendera ett besök, det var inspirerande på flera plan, både övergripande planering och spännande detaljer. Nu behöver jag bara några nya projekt att använda alla nya idéer i.

Det som lämnade starkast intryck var den del vi tittade på sist, Pilmannens boplats av konstnären Will Beckers.
Den här platsen vann nog mycket på att vi gick hit vid halv sju och då var de enda som var där. Vi gick runt här ensamma och det var en både magisk och lite skrämmande stämning. Konstnären jobbar ofta med salixflätningar och här har han skapat en boplats med kojor och fågelburar. Det var mycket vackert men kändes också som ett ställe där en galen seriemördare i Criminal minds skulle bo. En blandning av fascination och en oro för att någon skulle hoppa fram bakom en koja.

I en koja bodde höns, i en annan undulater.
Det man kan lära sig av det här konstverket är att det går att göra vackra salixkojor, inte bara de deppiga, spretiga skapelser som man ser på förskolor idag. Knepet är helt enkelt att fläta tätt, då gör det inte så mycket att salixen aldrig verkar grönska så mycket som man vill. Fram för fler vackra skapelser!

1 kommentar: