Instagram

tisdag, oktober 13, 2009

Viksjö torg

När jag först kom till Viksjö torg tyckte jag att det var fruktansvärt. En stor öde yta, betongplattor och grus. Men efter ett tag insåg jag att det faktiskt är ett väldigt fint torg. Det är bara inga människor på det.




Och det är väl egentligen nästan alltid ett problem med svenska torg. I presentationerna myllrar det av folk som sitter, äter glass, skejtar... Och så blir klockan fem en tisdagseftermiddag i juli och torget ligger där öde. Men till höger ligger en mataffär, där myllrade det så fint som det alltid gör på presentationsbilder.

Efter ett tag på torget tänkte jag att det kanske inte behöver vara en massa folk hela tiden, torget kan ju vara fint ändå. Dessutom ska ju arkitektfoton vara vackert folkfria. För att inte tala om vad man önskar sig när man turistar och fotar vyer, låtsas att man är den enda i världen som är där.

I motsatt ände från mataffären finns en vacker perennplantering, ritad av Stefan Mattson. Harmonisk och med intressant växtval gör den att torget känns ännu finare.





Trots att den första känslan var avståndstagande får slutet bli: ett fint torg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar